Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Reset Forever
Aktualności: Rejestracja nowych użytkowników wyłączona - powód? botowe konta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trojany za darmo?  (Przeczytany 3429 razy)
Hultah

« : Maj 17, 2005, 02:43:06 »

Niepodobaja mi sie wasze gratisy.
Wczesniejszych numerow niesprawdzalem ale 22 offline ma trojana :evil:
Yargoth

588442
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2005, 03:37:39 »

Sytuacja zostanie wyjaśniona niezwłocznie!

eper
rostek
Administrator

seed_es@hotmail.com 5400742
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2005, 03:39:37 »

MKS 2005 z dzisiejsza baza wirusow nic nie wykrywa :/
Hultah

« Odpowiedz #3 : Maj 17, 2005, 03:49:08 »

norton ativir tez ale ten programik sporo tego badziewia mi na dysku wykryl jak np. mydoom itd.
a co do numeru 22 to juz przy zasysaniu krzyczy o trojanie
http://www.free-av.com/
i jest za darmo.
Yargoth

588442
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Maj 17, 2005, 03:54:03 »

Kaspersky tez nic nie widzi

eper
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Maj 17, 2005, 04:27:35 »

spotkalem sie juz z ta opinia - sprawdzcie czy nie macie czasami ustawionego skanu heurystycznego - on czasami takie szopki odstawia

Zas ja osobiscie zin przeskanowalem (na roznych komputerach) nastepujacymi antywirusami:
- Avast! 4.6
- MKSVir 2005
- Kaspersky
- NortonAntywir
- Mcaffe Antvirus

Zaden nic nie wykazal. Wiec wydaje mi sie ze to falszywy alarm. Aczkolwiek jak wiecej osob sie zglosi z tym problemem, to prosze podac:
- z jakiego antywira korzystaliscie
- czy byl ustawiony skan heurystyczny
- jaki wirus/trojan/worm zostal wykryty
- w jakim pliku, czy calosciowo archiwum (ew. plik tymczasowy)

Dlatego prosze tutaj o takie dane - osobiscie dbam o to, aby nie bylo ani sladu takich "niespodzianek".
balky

142812640 balky@interia.pl 3898050
« Odpowiedz #6 : Maj 17, 2005, 04:59:13 »

hehe, to moze konkurs walniemy, kto znajdzie trojana wygrywa drugiego Chichot

ale powaznie, trojany? Pff.. mi sie jeszcze zaden nie zdarzyl (od jakiego roku, a kompa mam podpiete do netu non-stop)

Ja bym radzil najpierw zrobic gruntowne badanie dysku, potem ewentualnie format Chichot
moglo sie przeciez zdarzyc, ze cos juz wczesniej siedzialo Ci na kompie, stad tez problem z naszym plikiem.

jak sie jednak sytuacja bedzie powtarzac to Ald sie zajmie odpluskwianiem, nie? Mrugnięcie
Hultah

« Odpowiedz #7 : Maj 17, 2005, 05:08:04 »

wylaczylem skan heurystyczny i juz niekszyczy
ale fakt faktem ze mydooma (w innym pliku) mi norton 2005 niewykryl dopiero ta darmowka.
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Maj 17, 2005, 05:12:55 »

A mowilem, ze to pewnie skan heurystyczny!

Wiadomym jest ze heuristic scan zawsze doszukuje sie "podejrzanych plikow". A przy domniemanym "podejrzanym pliku" to ma taaaaakie wieeeelkieeee pole do popisu.

Czyli w wypadku paczki z zinem, pasuje jak ulal do wirusa/trojana/robaka

Duzy plik, zarchwizowany, na dodatek jeszcze rozszerzenie *.exe - toz to idealny material na wirusa! < -- tak wlasnie mysli skaner heurystyczny Język . On wiecej sie domysla niz robi Język (i czesto doszukuje sie niestworzonych historii Chichot ).

Nastepnym razem poprosze o niezbite dowody z jednego, porzadnego skaningu, rownie porzadnym programem (a jak bedzie to samo na 2 antywirach to normalnie nobla!) Język .

Osobiscie polecam avast!'a (home edition) - jedno ze darmowy, drugie ze cholernie skuteczny (nawet nie zdaze sie po glowie podrapac, a on juz wie ze plik ma wirusa Język ), codziennie uaktualnia baze wirusow, nie mowiac o roznych wtyczkach do neta/komunikatorow/plikow/lan'a itp [reklama mode="off"]  Chichot

P.S. Norton to badziew : P
AgentM

86908116 2783022
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Maj 17, 2005, 07:56:10 »

Takie mniej progesjonalne antywirusy czesto startuja tzw. falszywe alarmy. Dlatego wykrycie wirusa nie oznacza zaraz, ze tam na pewno jest wirus. Narazie wyglada z pewnoscia na to, ze to wlasnie byl falszywy alarm!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

RetroReaders | linki sponsorowane | Voodoo Guild | Cyfra | suwalszczyzna | płyta analogowa, myjka | ktalog newsy | wigry | części Toyota Mazda | złoto | wyposażenie hotelu | hotel poznań | Torby papierowe | aerobik poznań | ogłoszenia towarzyskie | солнцезащитные очки | animated pirate statues | large bronze children statues | kart rabatowych | dentysta warszawa | śmieciami poznań | gabinecie kosmetycznym poznań | naprawie wózków widłowych | instalacje przemysłowe | stairlifts | kalendarze | stairlift | oferty pracy | poznań hotel | nocleg poznań | Oase | schody poznań | kominki poznań | konstrukcje stalowe | reklamy napojów | płytki klinkierowe | dekoracje ślubne poznań | energooszczędność | okulary przeciwsłoneczne | bezpłatne ogłoszenia | aerobik poznań | hostel poznań | okna aluminiowe poznań |