Któżby nie słyszał o kultowej serii Jagged Alliance? No dobra bardzo wielu, ale gdybym zadał to pytanie 5 lat temu odezwałby się prawie każdy. Pierwsza część była niezwykle popularna na całym świecie, ale od czasu jej premiery minęło już 12 lat.
Za to Jagged Alliance 2 mimo, że trochę zapomniany wciąż ma swoich fanów. Do nich zalicza się Len, czyli ja. I dlatego bardzo mnie ucieszyła niedawna wiadomość o tym, że powstanie Jagged Alliance 3 (co prawda już trzeci raz...).
Losy trzeciej częsci Jagged Alliance bardzo przypominają historię Fallouta 3 o którym mowa na tym forum. Tym razem za stworzenie JA3 wzięła się firma Akella, która przekazała to zadanie firmie F3 Games, czyli będzie wyglądało to mniej wiecej tak: F3 Games robi, a Akella siedzi popijając zimny napój z parasolką i mówi co i jak.
Według pierwszych zapowiedzi gra zostanie stworzona na silniku kultowej także Silent Storm. Dla tych co nie w temacie - to bardzo dobry silnik, umożliwia nawet doszczętne zniszczenie budynku. Gra wyjdzie pewnie za 2 lata bo prace rozpoczęły się niedawno. Zresztą, jeśli chcecie poznać szczegóły zapraszam
tutaj. Są one raczej pisanie pod fanów JA, więc...
Jednakże mam nadzieję, że także na tym forum znajdą się fani tej kultowej serii. Jak dotąd wszędzie się znaleźli