Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Reset Forever
Aktualności: Rejestracja nowych użytkowników wyłączona - powód? botowe konta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jagged Alliance 3  (Przeczytany 4438 razy)
Len

Zobacz profil WWW
« : Styczeń 16, 2007, 12:06:12 »

Któżby nie słyszał o kultowej serii Jagged Alliance? No dobra bardzo wielu, ale gdybym zadał to pytanie 5 lat temu odezwałby się prawie każdy. Pierwsza część była niezwykle popularna na całym świecie, ale od czasu jej premiery minęło już 12 lat.

Za to Jagged Alliance 2 mimo, że trochę zapomniany wciąż ma swoich fanów. Do nich zalicza się Len, czyli ja. I dlatego bardzo mnie ucieszyła niedawna wiadomość o tym, że powstanie Jagged Alliance 3 (co prawda już trzeci raz...).

Losy trzeciej częsci Jagged Alliance bardzo przypominają historię Fallouta 3 o którym mowa na tym forum. Tym razem za stworzenie JA3 wzięła się firma Akella, która przekazała to zadanie firmie F3 Games, czyli będzie wyglądało to mniej wiecej tak: F3 Games robi, a Akella siedzi popijając zimny napój z parasolką i mówi co i jak.

Według pierwszych zapowiedzi gra zostanie stworzona na silniku kultowej także Silent Storm. Dla tych co nie w temacie - to bardzo dobry silnik, umożliwia nawet doszczętne zniszczenie budynku. Gra wyjdzie pewnie za 2 lata bo prace rozpoczęły się niedawno. Zresztą, jeśli chcecie poznać szczegóły zapraszam tutaj. Są one raczej pisanie pod fanów JA, więc...

Jednakże mam nadzieję, że także na tym forum znajdą się fani tej kultowej serii. Jak dotąd wszędzie się znaleźli Uśmiech

Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 16, 2007, 12:44:15 »

Heh... Jagged Alliance 2... mrrrr...
Kamizelka i Getry Spectra (nasączone s18) + FNFal ze wszystkimi przeróbkami w rękach mojego idola Hammera... Mrrrr... (w sumie nic specjalnego, ale zakochałem się w tym zestawieniu)

JA2 = OMG MEGA CLASSIC!
JA2.5 = OMFG HARDER MEGA CLASSIC!
JA Wildfire = właśnie się zagrywam. Odświeżone JA2, ale nadal potrafi przykuć do monitora.

Niewiele gier jest w stanie się poszczycić tyloma "smaczkami" ile oferowało Jagged Alliance. Dlatego akurat JA zajmuje u mnie honorowe miejsce  :mrgreen:
Len

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Styczeń 16, 2007, 04:53:14 »

O, więc jednak znalazł się fan JA Uśmiech Też kupiłeś WIldfire w KSGRY? xD

Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 16, 2007, 05:08:08 »

Niestety... poza tym nie chciałem szemranej wersji tak wspaniałej gry Język
rostek
Administrator

seed_es@hotmail.com 5400742
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2007, 01:37:12 »

a ja nie gralem i co? Chichot
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2007, 10:40:15 »

I tym samym bluźnisz! Heretyk!  :mrgreen:
Len

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2007, 04:21:54 »

A co do Jagged Alliance 3D, które zmieniło nazwę na JAZZ: Hired Guns - pojaiw się już w maju Uśmiech Oj, trzeba szykować portfel Chichot

Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2007, 05:43:46 »

JAZZ? w sensie muzyki? czy może królika z JAZZ JACK RABBIT?

I WANT JAGGED ALLIANCE!   :razz:
Len

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2007, 09:34:16 »

Twórcy mówią, że nazwa JAZZ ma nawiązywać do tradycji grania Jazzu na pogrzebach prezydentów w Afryce. Jednak to tylko wytłumaczenie, które wymyślili aby ukryć fakt dlaczego naprawdę wybrali tą nazwę - zapisane cyrylicą wygląda zupełnie jak napis "JA3" Uśmiech

scooly

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 18, 2007, 12:56:28 »

Ha! Wyszedł właśnie pierwszy zwiastun gry Jagged Alliance 3. Plik ma 122MB i jest do pobrania ze strony Akelli:
http://ru.akella.com/Files/Games/1834/video/jagged.avi

Dodatkowo umieściłem to też na YouTubie:
http://youtube.com/watch?v=DAUWAvqjnYw
http://youtube.com/watch?v=qEGxb1JYdFc

Przy okazji zapraszam również do zapoznania się ze znakomitym artykułem na JAGGEDopedii (polskiej encyklopedii o serii JA) poświęconego Jagged Alliance 3:
http://wiki.jaggedalliance.pl/Jagged_Alliance_3

size=10]JAGGEDopedia - wolna encyklopedia o serii Jagged Alliance[/size]
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Lipiec 18, 2007, 11:31:26 »

Wow - wygląda wyśmienicie. Grafika nie jest "przebajerzona", jest czytelna i miła dla oka. Nawet falowanie liści na wietrze wygląda cudnie. Do tego model uszkodzeń budynków i ogólna radość z korzystania z ładunków wybuchowych - miodzio!

Oglądając trailer miałem nieodparte wrażenie (bynajmniej wewnątrz budynków), że widzę Commandos 2 - co jest (w moim mniemaniu) ogromnym wyróżnieniem dla JA3 Uśmiech

Czekam z niecierpliwością na kolejne informacje Mrugnięcie
Len

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Sierpień 18, 2007, 04:07:24 »

Dla wygodnych Jagged Alliance Center wrzucił wersję ze zmniejszonym rozmiarem do 32MB, dzięki czemu szybciej się wczytuje i jest w jednej części. A to wszystko bez utraty na jakości. Oto link:
http://pl.youtube.com/watch?v=66I-Rfqq03U

Len

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Sierpień 29, 2007, 02:14:39 »

Pojawił się zupełnie nowyw wywiad na serwisie StrategyCore. Oczywiście jak zawsze Jagged Alliance Center dokonało pełnego tłumaczenia wywiadu Mrugnięcie Zapraszam wszystkich do czytania bo naprawdę warto, pytań padło tyle, że hoho i jeszcze więcej...

Wywiad z Alexandrem Kozhevnikovem - Polska wersja

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

RetroReaders | linki sponsorowane | Voodoo Guild | Cyfra | suwalszczyzna | płyta analogowa, myjka | ktalog newsy | wigry | części Toyota Mazda | złoto | wyposażenie hotelu | hotel poznań | Torby papierowe | aerobik poznań | ogłoszenia towarzyskie | солнцезащитные очки | animated pirate statues | large bronze children statues | kart rabatowych | dentysta warszawa | śmieciami poznań | gabinecie kosmetycznym poznań | naprawie wózków widłowych | instalacje przemysłowe | stairlifts | kalendarze | stairlift | oferty pracy | poznań hotel | nocleg poznań | Oase | schody poznań | kominki poznań | konstrukcje stalowe | reklamy napojów | płytki klinkierowe | dekoracje ślubne poznań | energooszczędność | okulary przeciwsłoneczne | bezpłatne ogłoszenia | aerobik poznań | hostel poznań | okna aluminiowe poznań |