Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Reset Forever
Aktualności: Rejestracja nowych użytkowników wyłączona - powód? botowe konta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Cykl Evil Dead  (Przeczytany 3530 razy)
Crask

Zobacz profil Email
« : Październik 16, 2004, 10:31:13 »

żeby nie offtopować w grach zakładam topik tutaj Uśmiech

Evil Dead to klasyka horroru (może niekoniecznie ambitnego:) ), przynajmniej pierwsze dwie części, bo trzecie to zdecydowanie czarna komedia. Dla mnie to jeden z ulubionych cykli tego typu. Namniej podobała mi się pierwsza część (najbardziej w stronę horroru), druga jest świetna, a Army of Darkness to jedna z pozycji na liście moich filmów wszechczasów. Jak już gdzie indziej wspominałem wiele tekstów z tego filmu weszło do szerokopojętej popkultury, niestety większość z nich jest w trudno dostępnej  oryginalnej wersji Smutny (good, bad... na przykład), ale film niezależnie od wersji warto obejrzeć.

ever Knows Best
AgentM

86908116 2783022
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 17, 2004, 06:34:39 »

Filmiki rzeczywiscie sa niezle. Army of Darkness ogladalem nawet kilka dni temu i chyba az taki super tez nie byl. Ale zgadzam sie, ze pierwsza czesc jest najgorsza. Tak naprawde wszystkie sa komediami Chichot Bruce Cambell rulez! Język
Futer

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 10, 2005, 10:12:48 »

A Army of Darkness to mój ulubiony fiiiilm. Jeden z niewielu, co ma dwa zakończenia (widziałem obydwa). A pierwowzór Evil Dead widzieliście?
klakier

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2007, 08:59:10 »

Army of Darkness nie jest zÓe ;] Swietny film i wspaniala rola Bruce'a Campbella, krola filmow klasy B Chichot Nie napisze nic o 2 poprzednich czesciach a to dlatego, ze ich nie widzialem (no moze nie do konca, bardzo dawno temu widzialem czesc 2 ale juz nic nie pamietam), aczkolwiek planuje je (w koncu) kupic. Juz wieki temu mialem nabyc ED 2 w serii QDVD ale ciagle cos stawalo mi na przeszkodzie Mrugnięcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

RetroReaders | linki sponsorowane | Voodoo Guild | Cyfra | suwalszczyzna | płyta analogowa, myjka | ktalog newsy | wigry | części Toyota Mazda | złoto | wyposażenie hotelu | hotel poznań | Torby papierowe | aerobik poznań | ogłoszenia towarzyskie | солнцезащитные очки | animated pirate statues | large bronze children statues | kart rabatowych | dentysta warszawa | śmieciami poznań | gabinecie kosmetycznym poznań | naprawie wózków widłowych | instalacje przemysłowe | stairlifts | kalendarze | stairlift | oferty pracy | poznań hotel | nocleg poznań | Oase | schody poznań | kominki poznań | konstrukcje stalowe | reklamy napojów | płytki klinkierowe | dekoracje ślubne poznań | energooszczędność | okulary przeciwsłoneczne | bezpłatne ogłoszenia | aerobik poznań | hostel poznań | okna aluminiowe poznań |