Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Reset Forever
Aktualności: Rejestracja nowych użytkowników wyłączona - powód? botowe konta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gothic 3  (Przeczytany 3911 razy)
Pharauhn

Zobacz profil Email
« : Luty 05, 2007, 04:46:45 »

Wiem, że gra powstała już jakiś czas temu ale ten dział leży i kwiczy więc mam nadzieję, troszke go rozruszać Uśmiech.
A więc G3. Na tą grę czekało wielu i wielu (z forów na których bywam) przepowiadało pewny hit i najwyższe oceny w czasopismach, ba sam nawet uważałem, że poprzednie części są tak doskonałe, że (cytując tutaj słynne powiedzenie przed premierą Heroesa IV) "tej serii spieprzyć się nie da". A tu klops o ile poprzednie części miały bugi i to często irytujące to tak beznadziejnej optymalizacji kodu i tak dużej ilości rozmaitych błędów nie miał chyba nawet Boiling Point. No ale moim zdaniem gra jest bardzo dobra (nie ukończyłem jej ale tak się zdarzyło, że akurat wruciła mi chęć na WoWa) i gra się wciąż przyjemnie ale bugi typu oślepiające białe paski które często waliły mi po oczach albo inne miłe bógi skótecznie przyjemność z gry zmniejszały. No a co wy myślicie o tej grze  :mrgreen:

iedy partia mówi, ¿e we¼mie to we¼mie. Kiedy partia mówi ¿e da, to mówi.
eban

4723246
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2007, 05:59:15 »

Mysle ze jest zbyt zabugowana. Zeby wogole pograc trzeba tweakowac pliki konfiguracyjne recznie. System walki wybitnie mi sie nie podobal. Ehhh... jakos mnie nei ciagnie do tej gry. Wolalem juz obliviona czy nawet morrowinda.

dited Due To Explicit Content
Pharauhn

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2007, 06:19:14 »

Cytat: "eban"
System walki wybitnie mi sie nie podobal. Ehhh... jakos mnie nei ciagnie do tej gry. Wolalem juz obliviona czy nawet morrowinda.

Co do systemu walki to fakt też mi średnio przypadł do gustu ale jak się chce i zdobędzie się wprawę to można całkiem niezłe walki prowadzić (niestety i tak najczęściej urzywa się taktyki "lewego przycisku myszy" bo przy 10 orkach napierających na ciebie ciężko jest się bawić w szermierkę), dla mnie jak narazie najlepszy system jest w Dark Messiachu.

Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2007, 06:47:52 »

Cytat: "Pharauhn"
Nie rozumiem troszke twojego podpisu :smile: jeśli masz na myśli to, że mam mało postów no to wiesz ja tutaj dopiero dziś się zarejestrowałem więc ciężko żebym na starcie miał napisane 100 posów :smile:

Hahaha <you> winz the day again  :mrgreen:
eban

4723246
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Luty 06, 2007, 08:06:51 »

Cytat: "eban"
System walki wybitnie mi sie nie podobal. Ehhh... jakos mnie nei ciagnie do tej gry. Wolalem juz obliviona czy nawet morrowinda.

Co do systemu walki to fakt też mi średnio przypadł do gustu ale jak się chce i zdobędzie się wprawę to można całkiem niezłe walki prowadzić (niestety i tak najczęściej urzywa się taktyki "lewego przycisku myszy" bo przy 10 orkach napierających na ciebie ciężko jest się bawić w szermierkę), dla mnie jak narazie najlepszy system jest w Dark Messiachu.

To jest fakt. Dark Messiah mial genialny system walki. Gothic 3 moim zdaniem ma beznadziejny system. Juz wole ten znany chociazby z diablo czy innych gier. Bez zabawy w rzekoma szermierke. A system walki to najbardziej podobal mi sie wlasnie w Dark Messiahu, Runie i Jedi Academy. No i w KoToR.
Jesli doliczyc mechanike to walki w Final Fantasy (kazdej czesci) tez byly jak dla mnie genialne.

dited Due To Explicit Content
Shakal
Moderator

« Odpowiedz #5 : Luty 06, 2007, 11:58:56 »

Mi jak na razie Gothic podoba się pod względem fabularnym. Nie jest to co prawda nic odkrywczego - chodzisz z miasta do miasta, zdobywasz zaufanie mieszkańców (i orków) a później gdy możesz dojść już do przywódcy miasta rozwalasz go i rozpoczynasz rewolucję [jak na razie tak się to przedstawia pod względem Buntowników a mamy jeszcze Asassynów i Orków]), jednak jak sami mówicie badziewny jest tu system walki.

Jednak gorzej jest, gdy ktoś Cię zaatakuje pierwszy to za uja nie idzie go zaatakować, trzeba się cofnąć, żeby rpzykładowo taki wilk nie rozpipszył Cię do końca ;P
m3ntor

5846987
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Luty 06, 2007, 06:02:33 »

Pobrałem demo, podczas samej instalki jakieś błędy wyskakiwały, wkurwiłem się i wyjebałem to całe dziadostwo w cholerę. Tyle se pograłem.

color=red]NoRespect zin[/color] | http://norespect.pl-> Gry i filmy
Pharauhn

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Luty 06, 2007, 06:48:03 »

Cytat: "m3ntor"
Pobrałem demo, podczas samej instalki jakieś błędy wyskakiwały, wkurwiłem się i wyjebałem to całe dziadostwo w cholerę. Tyle se pograłem.

Hmm mogłeś się popytać jakie to błędy, napewno by ci ktoś na forach pomógł (jak nie na tym to może na jakimś gothicowym), a może ściągnąłeś spaprane demo, jest tyle możliwości... no trzeba tylko jeszcze chcieć.

m3ntor

5846987
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Luty 06, 2007, 07:50:18 »

Hmm mogłeś się popytać jakie to błędy, napewno by ci ktoś na forach pomógł (jak nie na tym to może na jakimś gothicowym), a może ściągnąłeś spaprane demo, jest tyle możliwości... no trzeba tylko jeszcze chcieć.

A bo mi się chciało z tym babrać. Pobrałem od piranii, czyli prosto od developera. Tyle bluzgów co wtedy wylałem z siebie nigdy nie było Uśmiech

color=red]NoRespect zin[/color] | http://norespect.pl-> Gry i filmy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

RetroReaders | linki sponsorowane | Voodoo Guild | Cyfra | suwalszczyzna | płyta analogowa, myjka | ktalog newsy | wigry | części Toyota Mazda | złoto | wyposażenie hotelu | hotel poznań | Torby papierowe | aerobik poznań | ogłoszenia towarzyskie | солнцезащитные очки | animated pirate statues | large bronze children statues | kart rabatowych | dentysta warszawa | śmieciami poznań | gabinecie kosmetycznym poznań | naprawie wózków widłowych | instalacje przemysłowe | stairlifts | kalendarze | stairlift | oferty pracy | poznań hotel | nocleg poznań | Oase | schody poznań | kominki poznań | konstrukcje stalowe | reklamy napojów | płytki klinkierowe | dekoracje ślubne poznań | energooszczędność | okulary przeciwsłoneczne | bezpłatne ogłoszenia | aerobik poznań | hostel poznań | okna aluminiowe poznań |