Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Reset Forever
Aktualności: Rejestracja nowych użytkowników wyłączona - powód? botowe konta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: World of Warcraft  (Przeczytany 6225 razy)
balky

142812640 balky@interia.pl 3898050
« : Styczeń 07, 2005, 01:14:36 »

na stronie CDProjekt.info mozna juz zamawiac WoW.... dla tych co maja oryginalne W3/TFT jest specjalna promocja Uśmiech

teraz pozostaje tylko czekac na premiere Uśmiech
Smirfon

4143143
« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2005, 03:43:41 »

Jestem fanem Warcafta ale jedna nie będe kupował za 200 zł gry która i tak po miesiacu przestanie działać jak nie zapłace kolejnych 50 zł. Zbyt dużo kasy.

wardia umiera, ale nie poddaje siê
balky

« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2005, 07:30:37 »

no to jest problem. sam sie nad tym zastanawiam. rozwiazanie w zasadzie jest idiotycznie proste. cos jak pay-per-view or karty pre-paid do komorek.

zalozmy, ze kupujesz karte za 50 zl i system nalicza Ci jakies grosze za kazda minute grania (albo 5/10/20/30 minut, whatever). Placilibysmy wtedy za czas spedzony on-line, a nie za.. no wlasnie, przyjemnosc posiadania gry. bo przeciez nikt nie bedzie siedzial 24/7 (zazdroszcze emerytom) przed kompem, nie?

moze ktos zasugeruje takie rozwiazanie Blizzowi bo inaczej sporo ludzikow sobie nie pogra (ja np nie mam zamiaru wywalac swojej przyszlej pensji Chichot na wow, skoro 3/4 kadego dnia bede siedzial w robocie)...

a bogaci znowu maja lepiej....
Crask

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2005, 11:05:47 »

Twój pomysł jest bardzo ciekawy, zwłaszcza w kontekście tego co dzieje się na Hamerykańskich serwerach. Otóż sytuacja jest tam następująca, graczy jest tak dużo że są kolejki na granie, jeżeli serwer jest zajęty to musi się czekać. Oczywiście nie w ogonku po 3-4 graczy, kolejki potrafią sięgać 1500 ludzi :twisted: Teraz wyobraźcie sobie, płacicie za grę te 50 zeta, a potem nie możecie grać bo jest kolejka. A jak kolejka się skończy to wam się kończy czas na grę, paranoja. Pomysł z naliczaniem za rzeczywisty czas gry jest w tym kontekście genialny, nie można przecież kasować kogoś za stanie w kolejce Uśmiech

ever Knows Best
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2005, 11:14:57 »

i w ten sposob przypominaja mi sie czasy spedzone przy modemie, z stoperem/zegarkiem w dloni zeby sie wyrobic przed nastepnyyyyy..... cholera! ciachlo impuls! - no nic musze wysiedziec kolejne 6 minut :-P

Ech...
.Xaos

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2005, 12:49:07 »

Zamowilem, potwierdzilem (nawet telefonicznie =P), czekam.
Przybedzie kurier, zainstaluje, zarejestruj kontro, odlece we wspanialy swiat Warcraft.
I bede grzecznie placil abonament :}

raæ szlachecka zawsze razem!!! Chichot
balky

« Odpowiedz #6 : Styczeń 22, 2005, 01:26:13 »

burżuj Chichot

ja sie zastanawiam czy zamowic. i czy potem bede gral na tyle duzo, ze bedzie mi sie oplacalo placic.. niech oni wprowadza pay-per-play, do cholery!
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Styczeń 22, 2005, 01:46:20 »

Mi chyba wystarcza obie bety (US i EU). Wystarczajaco sie naogladalem, choc nie powiem ze nie chodzi mi po glowie pewien pomysl... Ale z racji na oficjalnosc tego forum go nie zdradze  :twisted:
Crask

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 23, 2005, 12:25:54 »

Jak nie macie ochoty płacić za grę, a potem za możliwość grania to zawsze pozostaje bardzo ciekawie zapowiadające się Guild Wars. Nie jest to do końca MMORPG, bazuje bardziej na questach i walkach Gildii, ale założenia są bardzo fajne. Do tego graficznie wgniata WoW w ziemię.  4 lutego jest Beta Weekend, trzeba by ściągnąć i zobaczyć co gra jest warta. Ale kumpel grał w alfę i twierdzi że gra jest rewelacyjna.
http://www.guildwars.com

edit. doczytałem że ta beta jest tylko dla ludzi którzy zrobili pre-order, więc się nie załapię Smutny ale mam nadzieję że gra będzie u nas dostępna, chociaż na razie nie wiadomo czy ktoś ją będzie dystrybuował.

ever Knows Best
balky

« Odpowiedz #9 : Styczeń 23, 2005, 11:16:58 »

graficznie wyglada naprawde swietnie, co znaczy, ze nie pogram Chichot zreszta wole biegac moim krasnoludem =P Aye!
.Xaos

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Styczeń 23, 2005, 12:30:11 »

Ald napisz na gg cos o tym swoim nieoficjalnym pomysle, bo nie wiem, czy usuwac open bete z dysku ; )

Guild Wars - no zacne jest, ale jesli chodzi o rozgrywke hm... jakby to okreslic - 'dlugoterminowa' i ilosc mozliwosci rozwoju, Blizzard moim zdaniem wygrywa tutaj ze swoimi bylymi pracownikami. WoW jest bardziej rozbudowany od GW i z pewnoscia bedzie ewoluowal szybciej (chociazby nadchodzace Battlegrounds).
Poza tym zwazcie, ze Guild Wars mimo braku abonamentu bedzie mialo okresowo wydawane platne dodatki - sadze, ze tak naprawde ostatecznie wyjdzie na jedno, czy placisz okreslona sume co miesiac czy co trymestr bulisz za rozszerzenie swiata.

raæ szlachecka zawsze razem!!! Chichot
Ald
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Styczeń 23, 2005, 12:34:57 »

twoim krasnoludem na moim koncie tak dokladniej Język

Odnosnie gierki - chyba zaczne zacierac raczki i zagrzewac modemik do sciagania - przynajmniej obacze czy da sie ja u mnie wlaczyc xD
Crask

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Styczeń 23, 2005, 04:19:31 »

Balky >>> Wymagania nie są aż tak drastyczne, twórcy mocno pracują nad optymalizacją. W tej chwili są następujące.
Min.

* Windows® XP/2000/ME/98
    * Intel Pentium® III 800 Mhz or equivalent
    * 256 MB RAM
    * CD-ROM Drive
    * 500 MB Available HDD Space
    * ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
    * 16-bit Sound Card
    * Internet connection
    * Keyboard and mouse

optymalne.

* Windows® XP/2000/ME/98
    * Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
    * 512 MB RAM
    * CD-ROM Drive
    * 500 MB Available HDD Space
    * ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
    * 16-bit Sound Card
    * Internet connection
    * Keyboard and mouse

.Xaos >>> W zasadzie nie podałem GW jako produktu konkurencyjnego dla WoW, raczej jako alternatywę. Te gry są bardzo różne (GW nie jest nawet uznawane za MMORPG), więc trudno je porównywać. A co do dodatków, mają one jedną przewagę nad abonamentem, nie musisz ich kupować. Tak więc człowiek który ma mniej czasu na granie zapłaci za podstawkę i ta wystarczy mu na pół roku, bo będzie powoli eksplorował świat. Natomiast w WoW musiał by zabulić za każdy miesiąc w którym chciałby chociaż kilka godzin pograć.

ever Knows Best
balky

« Odpowiedz #13 : Styczeń 23, 2005, 10:11:51 »

a czy to wazne na czyim koncie? wazne, ze krasnoludem Chichot

pomysl z placeniem w GW powinien byc zaimplementowany do WoW... ach... by sie dzialo.. odzylby klan Resetowy (pamietacie kacik SC i Diablo?)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

RetroReaders | linki sponsorowane | Voodoo Guild | Cyfra | suwalszczyzna | płyta analogowa, myjka | ktalog newsy | wigry | części Toyota Mazda | złoto | wyposażenie hotelu | hotel poznań | Torby papierowe | aerobik poznań | ogłoszenia towarzyskie | солнцезащитные очки | animated pirate statues | large bronze children statues | kart rabatowych | dentysta warszawa | śmieciami poznań | gabinecie kosmetycznym poznań | naprawie wózków widłowych | instalacje przemysłowe | stairlifts | kalendarze | stairlift | oferty pracy | poznań hotel | nocleg poznań | Oase | schody poznań | kominki poznań | konstrukcje stalowe | reklamy napojów | płytki klinkierowe | dekoracje ślubne poznań | energooszczędność | okulary przeciwsłoneczne | bezpłatne ogłoszenia | aerobik poznań | hostel poznań | okna aluminiowe poznań |